Advies & Tip


Banden zijn een essentieel onderdeel van uw auto. Daarom is het ook belangrijk dat deze ten alle tijden in orde zijn. Daarbij is de APK controle 1 keer per jaar niet voldoende.
Hieronder volgen wat tips waar u bij controle van uw banden op moet letten.

Controleer regelmatig uw banden op zichtbare schade. Hierbij let u op:

  • Droogte scheurtjes, (foto 2) dit kan een klapband veroorzaken.
  • Beschadigingen, (foto 3) dit kan zijn een bobbel op het zijvlak, spijkers of andere voorwerpen die in de band zitten, gescheurd rubber door stoeprandschade.
  • Profieldiepte, let erop dat het profiel over de gehele breedte van de band goed is. Op elke band zitten slijtage indicatoren (foto 4), is het profiel zover versleten dat deze gelijk zijn dan is het tijd om de band te vervangen. (let wel, hoe meer profiel, des te beter de prestaties van de band) Verder zie je vaak dat banden aan de binnen of buitenzijde sneller afslijten dan de rest van het oppervlak of het profiel gaat cuppen (foto 1). Dit wordt veroorzaakt doordat de  uitlijning van de auto niet goed is. Het is dan raadzaam om direct de auto uit te lijnen om snellere slijtage van banden te voorkomen.
  • Controleer regelmatig uw bandenspanning voor een lange levensduur van de band en zuiniger rijden van uw auto. De juiste spanning vind u in de handleiding van uw auto.
  • Controleer ruim voor de APK uw banden zodat u nog de tijd heeft om u te laten adviseren en banden te zoeken die in uw budget passen. Het is belangrijk om de juiste banden onder uw auto te kiezen, wij kunnen u daarin adviseren. In elke prijsklasse zijn goede banden te krijgen, maar ook minder goede tot slechte. Laat u daarom adviseren !

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande vragen hebben of uw banden gewoon door ons gratis willen laten controleren dan heten wij u van harte welkom bij Rodek bandenservice.